Za mjesec dana pristigle 73 prijave nelegalnih deponija putem aplikacije "Kasper"

Kako je kazala Mulešković, tri prijavljene lokacije se nalaze van područja Podgorice, a njih šest se odnosilo na privatne posjede, usljed čega one nijesu mogle biti sanirane, što je i učinjeno sa svim ostalim prijavljenim lokacijama.
536 pregleda 0 komentar(a)
Aplikacija Kasper, Foto: AP
Aplikacija Kasper, Foto: AP
Ažurirano: 27.04.2020. 10:45h

Senada Mulešković, ispred preduzeća glavnog grada „Čistoća", govorila je za Boje jutra o aplikaciji „Kasper“ za prijavljivanje nelagalnih deponija na području Podgorice i da li je njena upotreba zaživjela među građanima.

„Aplikacija jeste zaživjela ako imamo u vidu da su za mjesec dana pristigle 73 prijave nelegalnih deponija, pa možemo vidjeti da su građani prepoznali važnost ideje koja stoji iza aplikacije“, saopštava Mulešković.

Kako je kazala, tri prijavljene lokacije se nalaze van područja Podgorice, a njih šest se odnosilo na privatne posjede, usljed čega one nijesu mogle biti sanirane, što je i učinjeno sa svim ostalim prijavljenim lokacijama.

„Deponije se prijavljuju na teritoriji cijelog grada, a najviše prijava se do sada odnosilo na naselja Konik, Tološi i Stari Aerodrom, ali nije riječ o velikom odstupanju od ostalih djelova grada“, istakla je Mulešković.

Ona je napomenula da je preduzeće „Čistoća“ naročito radilo na održavanju higijene u gradu za vrijeme najstrožih mjera zaštite od koronavirusa, kao i da je postojalo interesovanje i saradnja od strane građana, za koju se, kako kaže, nada da će postojati i u budućnosti i da će građani nastaviti da koriste aplikaciju „Kasper“ i prijavljuju nelegalne deponije u glavnom gradu.

Bonus video: