Šundić: Ovogodišnji Bedem fest možda i u onlajn verziji, YU grupa jedan od izvođača...

"Planirani datumi online održavanja festivala 31. jul i 1. i 2. avgust, a u situaciji da bude ostvarena mogućnost održavanja festivala u Nikšiću predviđen je 18. i 19. septembar", saopštio je direktor Bedem festa, Petar Šundić.
753 pregleda 0 komentar(a)
Petar Šundić, Foto: AP
Petar Šundić, Foto: AP

Petar Šundić, direktor Bedem festa, za Boje jutra je govorio o planu B za održavanje ovogodišnjeg festivala, u slučaju da ne bude moguće organizovati tradicionalno okupljanje u Nikšiću.

„Bedem fest u svom jedanaestom izdanju, a uvažavajući trenutne okolnosti zdravstvene situacije, razmatra mogućnost održavanja online festivala, pa smo ovih dana krenuli u razradu tog koncepta sa našim partnerima“, saopštava Šundić.

Kako je kazao, realna su očekivanja da će masovna okupljanja posljednja biti dozvoljena, pa organizatori ostvaruju komunikaciju sa izvođačima i ozbiljno razmatraju mogućnost da prilagode održavanje festivala posredstvom online platformi.

„U razgovoru sa izvođačima i partnerima smo zaključili da je najvažnije prilagoditi tehničke okolnosti, koje će svakako biti izazov i za partnere i za organizatore“, dodaje Šundić.

On ističe da su planirani datumi online održavanja festivala 31. jul i 1. i 2. avgust, a u situaciji da bude ostvarena mogućnost održavanja festivala u Nikšiću predviđen je 18. i 19. septembar.

„Pratićemo razvoj situacije i u skladu sa tim odlučiti o definitivnoj verziji ovogodišnjeg Bedem festa“, dodaje Šundić.

Kako je kazao, ove godine se obilježava 50 godina karijere YU grupe, pa će YU grupa biti jedan od izvođača u okviru ovogodišnjeg programa Bedem festa i posjetioci će imati priliku da uživaju u nekim od najvećih hitova poznate rok grupe, bilo online, bilo na Tvrđavi u Nikšiću.

Bonus video: