Janjušević: Službenici policije do sada procesuirali 1351 lice zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

„Prema evidenciji Uprave policije mjere najviše krše mlađa lica, starosti do 45 godina, dok pripadnici starije populacije više poštuju propisane mjere“, dodaje Janjušević.
578 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Janjušević za Boje jutra, Foto: AP
Nikola Janjušević za Boje jutra, Foto: AP

Pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević, za Boje jutra je govorio o aktivnostima policije povodom kršenja propisanih mjera prevencije od epidemije koronavirusa.

„Najviše se krše mjere zabrane izlaska iz objekata stanovanja u propisanom vremenu, prevoženje najviše dva punoljetna lica u automobilu, zabrana međugradskog saobraćaja, okupljanje lica, kao i poštovanje propisane distance“, saopštava Janjušević.

Kako ističe, službenici Uprave policije su do sada procesuirali 1351 lice zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima u vrijeme opasne zarazne bolesti, a za ovo djelo je predviđena novčana kazna i zatvor do godinu dana.

„Prema našoj evidenciji mjere najviše krše mlađa lica, starosti do 45 godina, dok pripadnici starije populacije više poštuju propisane mjere“, dodaje Janjušević.

On ističe da je posljednjih dana primjetan mnogo veći broj građana na javnim površinama, ali i se u pojedinim situacijama ne poštuju mjere fizičke distance, pa ovim putem apeluje na građane da vode računa i pridržavaju se mjera, a pripadnici policije će voditi računa o bezbjednosti građana i potpunom sprovođenju mjera.

Bonus video: