Pogledajte kako Vojska Crne Gore pomaže tokom epidemije

Od trenutka proglašenja epidemije u našoj zemlji, crnogorski vojnici našli su se u različtim ulogama. Prvo su postavljeni da čuvaju zdravstvene institucije u zemlji i objekte predviđene za karantine, a onda se obim njihovog djelovanja dodatno proširio
1406 pregleda 0 komentar(a)
Magazin "Geopolitika"
Magazin "Geopolitika"

Primarni zadatak svake vojske, pa i crnogorske je da štiti zemlju. Ali trenutno se u mnogim državama širom svijeta oružane snage pozivaju u sve većem broju da pomognu u jednoj drugačijoj vrsti rata - ofanzivi protiv pandemije korona virusa.

Geopolitika
Magazin "Geopolitika"

Ništa drugačije nije ni sa Vojskom Crne Gore. Od trenutka proglašenja epidemije u našoj zemlji, crnogorski vojnici našli su se u različtim ulogama. Prvo su postavljeni da čuvaju zdravstvene institucije u zemlji i objekte predviđene za karantine, a onda se obim njihovog djelovanja dodatno proširio.

Geopolitika
Magazin "Geopolitika"

Pogledajte kako crnogorski vojnici pomažu volonterima Crvenog krsta.

Na koji način se u akciju uključila crnogorska mornarica, i kako izgleda dostavljanje hrane I pomoć vodenim putem.

Kakvim medicinskim kapacitetima su opremljene helikopterske eskadrile VCG. I kakvu korist od te opreme imaju građani Crne Gore i naš zdravstveni sistem.

Pogledajte kako se savezničke zemlje uzajamno pomažu u kriznim vremenima, kao što je to slučaj sada, dok svijetom vlada pandemija COVID-19.

Ne propustite novu epizodu magazina "Geopolitika", danas odmah nakon “Vijesti u pola 5”.

Bonus video: