Stanić ekskluzivno za Boje jutra najavio rad na seriji o Diani Budisavljević

Kako kaže poznati glumac, epizode će pratiti put spašane djece ka identitetu i odrastanju, a govoriće i o posljedicama skrivanja istine i okolnostima tog perioda koje su razarajuće djelovale na čovjekovu dušu i odrastanje.
2418 pregleda 0 komentar(a)
Tihomir Stanić, Foto: AP
Tihomir Stanić, Foto: AP
Ažurirano: 28.04.2020. 10:30h

Tihomir Stanić, televizijski i pozorišni reditelj i glumac, trenutno poznat po ulozi u seriji „Ubice mog oca“, za Boje jutra se javio iz Beograda i osvrnuo na aktuelnu situaciju i njen uticaj na razvoj umjetnosti, ali i najavio rad na televizijskoj seriji o Diani Budisavljević.

„Zbog trenutne situacije je sve stalo, predstave koje su bile zakazane su odložene i otkazane, ali sam se prilagodio situaciji, odmaram i provodim vrijeme u dvorištu i sa psom“, saopštava poznati glumac.

Kako kaže, trenutno mu ništa ne nedostaje i osjeća da će ovo brzo proći, pa koristi vrijeme za odmor i razradu daljih planova.

„Snimaćemo petu sezonu –Ubica mog oca, a možda i šestu, pa koristim ovo vrijeme i za rad i planiranje“, saopštava on.

Osvrćući se na trenutnu situaciju u Srbiji i Crnoj Gori, Stanić ističe da na Balkanu postoji ta osobina među ljudima da političarima pridaju nadljudske sposobnosti.

„Cirkus je prisutan naročito u manjim sredinama, u kojima se sistem može okarakterisati gotovo kao diktatura, a ljudi na vlasti grabe moć, titule i različite ingerencije“, saopštava Stanić i dodaje da građani u takvim ličnostima traže određenu dozu sigurnosti.

On dodaje da će po prestanku epidemije stvari očigledno biti teške, kao i da je u Srbiji situacija odavno izvan granica normalnog i da se okolnosti moraju mijenjati.

„Jedan prijatelj mi je nedavno rekao – kapitalizam je mrtav, samo to još niko nije objavio, a ja nijesam siguran da će pozorište, koje je opstalo hiljadama godina kao potreba čovjeka da saopštava, moći da izdrži uslove koji se planiraju“, kaže glumac i dodaje da se nada da će pozorište uspjeti da se prilagodi promjenom forme i radom na otvorenom.

Kako kaže, u jednom periodu karijere je želio da odustane od glume, jer nije bio zadovoljan uslovima, trivijalnošću odnosa prema umjetnosti i time što nije nailazio na istomišljenike, ipak, u tome nikada nije uspio.

„Neuspjehom u tim pokušajima odustanka sam shvatio da je gluma moja neminovnost, pa sam nastavio da se bavim time u čemu se dobro snalazim i osjećam, a sada mogu reći da sam zadovoljan onim što postižem“, napominje on.

Dodaje da mu je lik Marjanovića u seriji „Ubice mog oca“ donio novu vrstu samopouzdanja, jer je, kako kaže, u pitanju odlično napisana uloga koju ranije nije imao priliku da tumači, a donijela mu je i veliki broj poznanstava sa policajcima koji mu se nakon uloge sve češće javljaju.

Poznati srpski glumac je, ekskluzivno za Boje jutra najavio i rad na televizijskoj seriji o Diani Budisavljević, o kojoj je nedavno i snimljen film u hrvatskoj produkciji „Dnevnik Diane Budisavljević“.

„Od ranije je poznata moja želja da snimim nešto o Diani Budisavljević, pa tako producenti hrvatskog filma nijesu propustili da me pozovu da učestvujem“, kaže Stanić.

„Ipak ću uraditi televizijsku seriju o Diani Budisavljević, u kojoj će se prva epizoda zvati - Milica, a posljednja -Jelena, a svaka epizoda će pratiti priču pojedinog djeteta koji je spašen zahvaljujući Diani Budisavljević“, saopštio je Stanić.

Kako kaže, epizode će pratiti put spašane djece ka identitetu i odrastanju, a govoriće i o posljedicama skrivanja istine i okolnostima tog perioda koje su razarajuće djelovale na čovjekovu dušu i odrastanje.

„Ja sam odrastao u jednom selu kod Jasenovca, imam veliki broj uspomena koje me vezuju za taj kraj i rad na ovoj seriji predstavlja poseban zadatak za mene“, kazao je poznati glumac.

Bonus video: