Kupci mijenjaju navike i okreću se online kupovini

„Mislim da se svijest kupaca promijenila u pogledu online kupovine, a možemo vidjeti da su kupci u mogućnosti da trguju i na taj način“, saopštava Femić.
719 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Irena Femić iz Sektora za razvoj online prodavnica, za Boje jutra je govorila o promjenama navika u kupovini i da li su građani sada skloniji korišćenju online platformi kupovine.

„Trenutna situacija je spriječila održavanje standardne kupovine, pa su se kupci okrenuli online kupovini, a mi smo se potrudili da obezbijedimo široku ponudu i sigurnu online kupovinu“, kaže Femić.

Kako je saopštila, u prodajnim lancima Kids Landa se najviše prodavala oprema za bebe, kao i igračke, budući da su roditelji u ovom periodu više bili usmjereni na druženje sa djecom.

„Mislim da se svijest kupaca promijenila u pogledu online kupovine, a možemo vidjeti da su kupci u mogućnosti da trguju i na taj način“, saopštava Femić i napominje da su prodavci prilagodili svoj rad kako bi što više olakšali kupcima.

Ona dodaje da se očekuje nastavak trenda online kupovine i nakon pandemije koronavirusa, budući da umnogome olakšava proces nabavke.

„Proces zamjene robe je vrlo jednostavan i lak, potrebno je samo da nas kupci kontaktiraju putem sajta ili mejl adrese“, napominje Femić i dodaje da sajt za online kupovinu pruža sigurnost i u pogledu zaštite ličnih podataka.

Bonus video: