VIDEO Kako podgorički umjetnici ispoljavaju kreativnu slobodu: Oslikavanje krovova

Kako kažu umjetnici, dnevno uglavnom provode par sati slikajući na krovu, a najprije su se pojavili motivi mora za kojim trenutno svi čeznu, pa su se dalje ideje nadovezivale same od sebe.
1142 pregleda 0 komentar(a)
Dio oslikanog krova, Foto: AP
Dio oslikanog krova, Foto: AP
Ažurirano: 28.04.2020. 11:25h

O novom kreativnom prostoru u Podgorici, koji je nastao kao rezultat umjetničke slobode u periodu epidemije koronavirusa, za Boje jutra je govorila Mima Vujošević i njene kolege sa kojima je oslikala jedan od podgoričkih krovova.

„Cijela ideja sa crtanjem na krovu je počela spontano, a krenula sam u realizaciju sa svojom prijateljicom Dudom, a zatim nam se pridružio i Mišo Joškić, koji uglavnom radi grafite“, saopštava Vujošević.

Kako kaže, dnevno uglavnom provode par sati slikajući na krovu, a najprije su se pojavili motivi mora za kojim trenutno svi čeznu, pa su se dalje ideje nadovezivale same od sebe.

„U planu imamo da savladamo prostor u kojem se trenutno nalazimo i da uobličimo sve ono što smo do sada radili spontano, ali i da ga oplemenimo biljkama“, kaže Duda Duletić, koja je takođe uključena u umjetničku akciju oslikavanja krova.

Ona dodaje da iako neki već sada kažu da je ovo trenutno najljepši krov u gradu, oni misle da to još uvijek nije, ali se svakako trude da to postane.

„Volio bih da se kolege malo više pokrenu i uključe u slične aktivnosti, jer znam da ih interesuje street art, ali su lijeni“, kaže Mišo Joskić.

Duletić ističe da se nada da će se ova akcija tek proširiti i da će biti još sličnih inicijativa u gradu.

Bonus video: