Nikšićki medicinari umjesto zahtjeva za bolje uslove i više plate, Đukanovića dočekali aplauzom

Taj njihov gest uslijedio je samo par dana nakon što su poslanici Đukanovićevog DPS-a odbili da u parlamentu raspravljaju o povećanju zarada zdravstvenim radnicima
7512 pregleda 17 komentar(a)
Đukanović ispred nikšićke bolnice, Foto: Screenshot/Youtube/TV Vijesti
Đukanović ispred nikšićke bolnice, Foto: Screenshot/Youtube/TV Vijesti
Ažurirano: 28.04.2020. 19:53h

Zbog lavovske borbe sa koronavirusom zdravstveni radnici kako u Crnoj Gori, tako i širom svijeta, zaslužili su iskrene aplauze. Ipak, zaslužili su i bolje uslove za rad i više plate.

I dok se za to u nekim evropskim država, ljekari i drugo medicinsko osoblje, bori kroz žučne rasprave sa šefovima države, predsjednika Mila Đukanovića tokom jučerašnje posjete nikšićkoj bolnici, gdje je stigao u luksuznom majbahu, medicinari su pozdravili aplauzom.

Taj njihov gest uslijedio je samo par dana nakon što su poslanici Đukanovićevog DPS-a odbili da u parlamentu raspravljaju o povećanju zarada zdravstvenim radnicima.

Tokom nedavne posjete francuskog predsjednika Emanuela Makrona jednoj pariškoj bolnici, zdravstveni radnici kritikovali su ga zbog neadekvatnih uslova u kojima rade i bore se sa koronavirusom.

Iz bolnice u Nikšiću juče stižu drugačije slike. Medicinski radnici aplauzom docekuju predsjednika Đukanovica koji izlazi iz skupocjenog majbaha.

Bonus video: