Dom zdravlja "Pobrežje" određen za sprovođenje redovne vakcinacije djece

Kavarić objašnjava da je potrebno da roditelji pozovu Dom zdravlja i zakažu termin za vakcinaciju, a u prostorije sa djetetom ulazi jedan roditelj, dok pregled i vakcinacija traju do dvadeset minuta.
1663 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja "Pobrežje", Foto: AP
Dom zdravlja "Pobrežje", Foto: AP
Ažurirano: 29.04.2020. 10:01h

Direktor Doma zdravlja Podgorica, doktor Nebojša Kavarić, za Boje jutra je govorio o održavanju redovnog postupka vakcinacije u podgoričkim domovima zdravlja.

„Na osnovu trenutne epidemiološke situacije, odlučili smo da opredijelimo jedan objekat za postupak imunizacije najmlađih i to je Dom zdravlja na Pobrežju“, saopštio je Kavarić.

Kako kaže, u pitanju je redovan postupak vakcinacije koji se mora sprovesti u cilju očuvanja zdravlja djece.

„Mi smo zadovoljni odzivom roditelja do sada, a preduzete su sve mjere prevencije, korišćenje propisanih sredstava i određeno je vrijeme za pojedinačnu vakcinaciju djeteta, na način da se oni se susrijeću u prostorijama Doma zdravlja“, dodao je Kavarić.

On objašnjava da je potrebno da roditelji pozovu Dom zdravlja i zakažu termin za vakcinaciju, a u prostorije sa djetetom ulazi jedan roditelj, dok pregled i vakcinacija traju do dvadeset minuta.

„Svi roditelji su vrlo kooperativni i spremni na saradnju sa ljekarima i medicinskim osobljem, pa ih pozivam da tako bude i ovoga puta, kako bi se izvršila prevencija zaštite i od drugih bolesti“, zaključuje Kavarić.

Broj na koji mogu pozvati roditelji radi zakazivanja termina za vakcinaciju je 067 009 433

Bonus video: