Folklorni ansambl "Nikola Đurković" iz Kotora organizuje prvu online smotru folklora, tu su i gosti iz regiona...

„Svakog dana od 18h će na našem youtube kanalu biti emitovan po jedan program u okviru online smotre, koji će obuhvatati i dodatne rubrike“, kazao je Šušić.
389 pregleda 0 komentar(a)
Folklor, Foto: AP
Folklor, Foto: AP

Predrag Šušić, ispred folklornog ansambla „Nikola Đurković“ iz Kotora, za Boje jutra je govorio o organizaciji prve online smotre folklornih ansambala Crne Gore.

„Do sada se prijavilo jedanaest folklornih ansambala sa teritorije Crne Gore, a imamo i specijalne goste, folklorne ansamble iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije“, saopštava Šušić.

Kako kaže, pripremljena su četiri različita programa, sa najnovijim snimcima nastupa ansambala sa različitih događaja.

„Svakog dana od 18h će na našem youtube kanalu biti emitovan po jedan program u okviru online smotre, koji će obuhvatati i dodatne rubrike“, dodaje Šušić.“

Kako ističe, u sklopu programa će se prikazati i arhivski snimci folklornih ansambala od prije 30 ili 40 godina, koji će prikazati različite igre iz toga perioda.

„Imaćemo i kratku rubriku za promociju narodnih izvornih pjesama iz raznih krajeva Crne Gore, bez modernih obrada i u pravom izvornom obliku“, napomenuo je Šušić i pozvao sve da prate youtube kanal udruženja i uživaju u programu.

Bonus video: