Čirgić: Bolovanja koja odobravaju ljekarske komisije po automatizmu će se produžavati do 15. maja

"Nabavili smo sedam argregata za bolnice. Vrijednost nabavke je 343.000 eura. Zamijenili smo agregate koji su bili stari 30 godina", rekao je Čirgić
6132 pregleda 2 komentar(a)
Čirgić, Foto: Savo Prelević
Čirgić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2020. 10:18h

Bolovanja koja odobravaju prvostepene ljekarske komisije koja su već produžena do 30. marta sada će se po automatizmu produžavati do 15. maja. Bolovanje koje osiguranicima utvrđuje izabrani doktor u slučaju potrebe za produžetak bolovanja duže od 30 dana, osiguranik podnosi zahtjev izabranom ljekaru na osnovu čega doktor cijeni opravdanost upućenog zahtjeva i i prihvata ili odbija zahtjev. Ukoliko se zahtjev prihvati, izabrani doktor prosljeđuje elektronskim putem prvostepenoj komisiji, a kasnije se u Fondu za zdravstveno osiguranje vrši produžetak bolovanja do 15. maja, rekao je gostujući u Bojama jutra direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić.

"Pozvao bih osiguranike da koriste elektronski servis e-bolovanje radi slanja zahtjeva za produžetak bolovanja, da bi na taj način smanjilli broj kontakata između osiguranika i ljekara", kazao je Čirgić.

On je dodao da je Fond za zdravstveno osiguranje preduzeo aktivnosti za nabavku agregata.

"Nabavili smo sedam argregata za bolnice. Vrijednost nabavke je 343.000 eura. Zamijenili smo agregate koji su bili stari 30 godina. Obezbijedili smo veću sigurnost u radu zdravstvene zaštite. Sredstva za nabavku je obezbjedilo Ministarstvo finansija“, istakao je Čirgić.

Direktor Fonda je dodao da poručuje građanima da što više koriste elketronske servise i da se pridržavaju svih mjera koji preporučuju ljekari.

Bonus video: