Davidović: Neće biti potrebe za sezonskim zapošljavanjem kao prethodnih godina

On je dodao da su najveće šanse da na primorje dođu turisti iz regiona, iz Baltičkih zemalja i istočne Evrope
1872 pregleda 0 komentar(a)
Davidović, Foto: Printscreec
Davidović, Foto: Printscreec
Ažurirano: 30.04.2020. 17:58h

Ako se otvore granice od 15 juna ili u drugoj polovina juna, sigurno je da ljudi neće odmah svi pohrliti na putovanja, što bi značilo bi sezona počela u avgusta, kazao je državni sekretear ministarstva turizma Damir Davidović gostujući u Bojama jutra.

„Boravak na plaži biće moguć samo uz poštovanje socijalne distance. Plažni mobilijar će se vjerovatno koristiti ali uz poštovanje jasnih pravila. Biće obavezna svakodnevna dezinfekcija prostora Na prostoru od 16m2 biće dvije ležaljke i suncobran“, rekao je Davidović.

On je dodao da su najveće šanse da na primorje dođu turisti iz regiona, iz Baltičkih zemalja i istočne Evrope.

„Najveći broj rezervesinah aranžmana za april i maj su otkazani. Jul i avgust se za sada ne otkazuju“, istakao je Davidović.

Ističe da ono što muči privredu jeste pitanje likvidnosti, te da još uvijek nije poznato da li će cijena za zakupce plaže biti jeftinija ove godine.

„Radimo finansijsku analizu. Pandemija ne smije da bude iskorištena za probleme koji nisu izazvani pandemijiom. Vidjećemo kolika je količina problema i šta je ono što možemo da korigujemo“, rekao je Davidović

On je naglasio i to da potrebe za zapošljavanjem tokom sezone neće biti iste u odnosu na prošlu godinu.

"Imaćemo mnogo manje posjeta. Što se tiče zimske sezone, ona je bila bolja u januaru i februaru bolja nego u odnosu na prošlu godinu. To je izvuklo primorje zbog lijepog vremena, na sjeveru je turizam bio pogođen", zaključio je Davidović.

Bonus video: