TO Kolašin: Otkazane rezervacije do kraja juna, ali kasniji mjeseci još uvijek u opticaju

„Kolašin je odavno prepoznat kao atraktivna ljetnja, a ne samo zimska destinacija, veliki je broj aktivnosti koje predstavljaju interesantnu ponudu za sve turiste, a uglavnom ih je moguće sprovesti uz poštovanje mjera održavanja distance“, kazao je Vlahović.
1951 pregleda 1 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.05.2020. 10:20h

Danas je zvanično počela ljetnja sezona, a o njenom daljem razvoju i očekivanjima od turizma u Kolašinu, za Boje jutra je govorio Aleksandar Vlahović, ispred Turističke organizacije Kolašin.

„Situacija ove godine je značajno drugačija, a mi smo imali velika očekivanja od ove ljetnje sezone, budući da je zimska sezona bila slaba usljed nedovoljne količine snijega“, kazao je Vlahović.

On ističe da najveći broj gostiju Kolašina dolazi iz inostranstva, a trenutno je više faktora odlučujuće za očekivanja od predstojeće sezone.

„Kolašin je odavno prepoznat kao atraktivna ljetnja, a ne samo zimska destinacija, veliki je broj aktivnosti koje predstavljaju interesantnu ponudu za sve turiste, a uglavnom ih je moguće sprovesti uz poštovanje mjera održavanja distance“, dodaje Vlahović.

Kako je kazao, prema trenutnoj situaciji većina rezervacija do kraja juna je otkazano, a ohrabruje to da su rezervacije za kasnije mjesece još uvijek u opticaju, a neke su i samo odložene.

„Trenutno je jasno da svi privrednici bilježe velike gubitke, a lokalna uprava i turistička organizacija će raditi na tome da se i ljetnje manifestacije održe onako kako je planirano“, zaključuje Vlahović.

Bonus video: