Predsjednik opštine Kotor: Kulturne manifestacije ove godine sa fokusom na domaće izvođače

Aprcović je istakao da je Kotor poznat po kulturnim manifestacijama, koje se naročito održavaju u periodu ljeta, pa su tako one bile predviđene i za ovu godinu, a kako kaže, ove godine su organizatorima preporučili da se pažnja skrene na domaće umjetnike i izvođače.
2514 pregleda 2 komentar(a)
Željko Aprcović za Boje jutra, Foto: AP
Željko Aprcović za Boje jutra, Foto: AP
Ažurirano: 01.05.2020. 10:08h

Predsjednik opštine Kotor, Željko Aprcović, za Boje jutra je govorio o aktivnostima koje su u ovom gradu preduzete u cilju zaštite od koronavirusa, ali i o predstojećoj sezoni i planovima u pogledu održavanja tradicionalnih kulturnih manifestacija.

„Kotor do sada nije imao zaraženih koronavirusom, a mi smo odmah postupili po mjerama koje je izreklo Nacionalno koordinaciono tijelo, službe su odmah pristupile dezinfekciji javnih površina i javnih ustanova“, saopštio je Aprcović.

Kako je kazao, oformljen je i tim volontera, koji je zajedno sa Crvenim krstom pružao pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva.

„Redukovali smo rad lokalne samouprave, formirali besplatnu telefonsku liniju za pomoć, koja je bila dostupna 24 časa“, dodaje Aprcović.

On ističe da je Kotor poznat po kulturnim manifestacijama, koje se naročito održavaju u periodu ljeta, pa su tako one bile predviđene i za ovu godinu, a kako kaže, ove godine su organizatorima preporučili da se pažnja skrene na domaće umjetnike i izvođače.

„Očekujemo da će se predviđene manifestacije uspjeti održati u planiranim datumima“, dodaje.

Kako kaže, ove godine je bio planiran najveći budžet u istoriji opštine Kotor, a evidentno je da će priliv sredstava ove godine biti manji, pa je dat prijedlog da se zakupi za mart, april i maj u potpunosti oproste, ali i da se odloži naplata prireza na porez.

„Ono što planiramo da uradimo u narednom periodu, a tiče se pomorske privrede, jeste da se sastanemo sa pomorcima i Udruženjem kapetana i vidimo sa kojim problemima se susrijeću pomorci, budući da je u ovim okolnostima bio onemogućen odlazak na inostrane brodove“, kazao je Aprcović.

On ističe da se u Kotoru sprovode i brojni radovi, od kojih izdvaja rekonstrukciju starog zatvora, za koju je uloženo oko milion i 400 hiljada eura, a po završetku radova će se, kako kaže, koristiti za organizovanje kulturnih manifestacija i predstavljati unikatan prostor.

Takođe dodaje da se očekuje privođenje kraja radova na zatovrenom bazenu.

„Očekujemo da oko 15. maja dođu radnici i da se završe zanatski radovi koji su ostali, mislim da ćemo dobiti jako dobar i rekonstruisan zatvoreni bazen za sve plivače“, kazao je Aprcović.

Bonus video: