Tim You Learn pobjednik Coronathona, platforma za učenje kroz multimedijalne sadržaje

„Naša zamisao samo na prvi pogled liči na youtube, ali nije riječ o video materijalima, već o edukativnim sadržajima multimedijalnog karaktera“, kazao je Dlabač.
285 pregleda 0 komentar(a)
Coronathon, Foto: Printscreen, Printscreen, Printscreen
Coronathon, Foto: Printscreen, Printscreen, Printscreen
Ažurirano: 01.05.2020. 10:16h

Pobjednici prvog online hakatona u Crnoj Gori, Coronathona koji je imao za cilj da okupi inovatore u pronalasku rješenja koja će pomoći u borbi protiv koronavirusa na različitim poljima, jesu Tatjana i Aleksandar Dlabač. Aleksandar je, gostujući u Bojama jutra, predstavio ideju tima YouLearn i govorio o njenom daljem razvoju.

„Naša zamisao samo na prvi pogled liči na youtube, ali nije riječ o video materijalima, već o edukativnim sadržajima multimedijalnog karaktera koji će olakšati proces učenja“, kazao je Dlabač.

Kako objašnjava, djeca su danas navikla na nove medije i nove procese učenja, a kako je učenje kroz igru sistem učenja budućnosti, na platformi su omogućili dostupnost alatima za kritičko rješavanje problema, koji će pomoći i učenicima i nastavnicima.

„Hakatoni obično traju kratko i omogućavaju razvoj protipa, što znači da nas tek sada čeka rad na razvoju ideje i nadam se da ćemo uspjeti da napravimo nešto što će koristiti svima“, zaključuje Dlabač i dodaje da postoji mogućnost daljeg učešća ove ideje na takmičenjima za razvoj startup-ova.

Bonus video: