Savez sindikata CG će istrajati u zahtjevima da se kamate ne obračunavaju za period moratorijuma

„Insistirali smo na tome da u ovom periodu ne dolazi do otpuštanja radnika, naročito onih kojima u ovom periodu ističu ugovori na određeno vrijeme“, kazao je Zarubica.
670 pregleda 1 komentar(a)
Duško Zarubica, Foto: AP
Duško Zarubica, Foto: AP

Duško Zarobica, ispred Saveza sindikata Crne Gore, za Boje jutra je govorio o položaju zaposlenih u trenutnim okolnostima i trećem paketu pomoći koje Vlada planira da donese.

„Uputili smo inicijative da se kamate ne obračunavaju za period moratorijuma, koji je predviđen prvi paketom pomoći Vlade i istrajaćemo u tome“, saopštio je Zarubica.

Kako je kazao, poslaće poziv Ministarstvu ekonomije, Ministarstvu finansija i predstavnicima Skupštine Crne Gore da prisustvuju sjednicama Socijalnog savjeta, koji je ovih dana u zasijedanju, kako bi se razgovaralo o izradi trećeg paketa pomoći.

„Insistirali smo na tome da u ovim okolnostima ne dolazi do otpuštanja radnika, naročito onih kojima u ovom periodu ističu ugovori na određeno vrijeme, kao i da se poslodavcima omoguće naknade za zarade zaposlenih po tom osnovu“, dodao je Zarubica.

On je istakao da su neki poslodavci ugovore na određeno vrijeme pokušali da produže aneksima na nepuno radno vrijeme, odnosno na minimum jedne četvrtine radnog vremena, ali je inspekcija rada na vrijeme reagovala i dala nalog poslodavcima da to ne mogu raditi.

Bonus video: