Dječak Boško Popović će konačno sjesti u školsku klupu?

Dječak iz pivskog Crkvičkog Polja u septembru prošle godine nije postao đak prvak, jer uprkos brojnim obećanjima, nije bilo zainteresovanog učitelja koji bi sa njim otvorio seosku školu, u selu četrdesetak kilometara udaljenom od Plužina.
5332 pregleda 0 komentar(a)
Boško Popović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Boško Popović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Priča Televizije Vijesti o dječaku Bošku Popoviću koji prošle godine u septembru nije postao đak prvak jer nije bilo zainteresovanog učitelja da sa njim otvori vrata seoske škole u Crkvičkom Polju u Pivi, još nije dobila epilog.

Međutim, kako sada stvari stoje, ove godine neće faliti nastavnog kadra, pa će Boško, ako sve bude kako nadležni obećavaju, od septembra u školsku klupu.

"Ja bih volio da idem u školu" - ova rečenica šestogodišnjeg Boška Popovića, koji, ne njegovom voljom, nije na vrijeme krenuo u prvi razred, malo je koga ostavila ravnodušnim u septembru prošle godine.

Dječak iz pivskog Crkvičkog Polja u septembru prošle godine nije postao đak prvak, jer uprkos brojnim obećanjima, nije bilo zainteresovanog učitelja koji bi sa njim otvorio seosku školu, u selu četrdesetak kilometara udaljenom od Plužina.

Povezani članci

28. Septembar 2019.

Prvak koji još čeka na prvi školski dan

Zato je knjige koje je prošle godine dobio od Opštine, sam koristio u prethodnom periodu.

"Boško je po malo vježbao. Zna da piše, da čita po malo. Nije nešto, da se hvalim, ali dobro je", kaže njegov otac Milan Popović.

Na pitanje da li će njegov sin ove godine krenuti u školu, Milan kaže da obećanja iz Obrazovnog centra Plužine sada ohrabruju, te da ove godine ne bi trebalo da bude problema sa nastavnim kadrom.

"Javila se gospođa Natalija Đurović, ima ovdje jedna djevojka koja završava učiteljski. I ona je raspoložena da se prihvati", kaže Milan.

Direktor obrazovnog centra Plužine Nikola Agramović kaže da se nezahvalno baviti prognozama, ali je optimista kad je u pitanju slučaj malog Boška.

"Mislim da su šanse da Boško krene u školu u svom selu više nego optimistične. U stalnoj sam komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva prosvjete koji aposolutno stoje iza moje odluke da se otvori odjeljenje u Crkvičkom Polju, tako da ne vidim razlog da Boško ne krene ove godine u prvi razred", kazao je Agramović.

Da bi olakšali situaciju i da se ne bi odmah ulaga sredstva u renoviranje stare škole, iz lokalne uprave su predložili da se nastava organizuje u ovom renoviranom spomen domu u Crkvičkom Polju i to je prihvaćeno. Ako sve bude išlo po planu i u skladu sa obećanjima, Boško će krenuti u seosku školu, a njegova porodica neće biti prinuđena da napusti selo i prekine poljoprivrednu proizvodnju od koje živi. Neće onda biti problema ni za njegovu sestru Bojanu, koja upis u prvi razred očekuje sljedeće godine. Ostaje još da se sačeka septembar i da se ispuni Boškova, sada jedina želja.

Bonus video: