"Podgorica na dva točka" subvencionira kupovinu bicikala i električnih trotineta

Kako je saopštila Međedović, prijave na konkurs su počele juče i trajaće do 20. maja.
6600 pregleda 3 komentar(a)
Biciklo, Foto: Damira Kalač, Damira Kalač, Damira Kalač, Damira Kalač
Biciklo, Foto: Damira Kalač, Damira Kalač, Damira Kalač, Damira Kalač
Ažurirano: 06.05.2020. 09:48h

Ivona Međedović, predstavnica PR službe glavnog grada, za Boje jutra je govorila o projektu „Podgorica na dva točka“ i postupku prijave na konkurs za subvencioniranje u kupovini bicikala i električnih trotineta.

„Ovo je već treći krug prijave na konkurs za subvencije u kupovini bicikala, a od ovog poziva smo uključili i električne trotinete, za koje se takođe daju subvencije“, kazala je Međedović i istakla da pravo prijave imaju svi građani sa teritorije Podgorice.

Kako ona objašnjava, građani na konkurs moraju podnijeti potvrdu o kućnoj zajednici, jer samo jedan član domaćinstva može dobiti subvenciju po ovom konkursu.

„Takođe, potrebno je imati potvrdu o prebivalištu, jer je konkurs namijenjen samo građanima sa teritorije glavnog grada, ali i popunjen zahtjev, koji se može naći na sajtu glavnog grada, zatim kopiju lične karte i predračun iz prodavnice“, saopštila je Međedović.

Ona napominje da se ovim pozivom subvencionira kupovina u iznosu od 50 odsto ukupne cijene, i to najviše do 100 eura za bicikla, odnosno do 200 eura za kupovinu električnog trotineta.

Kako je saopštila, prijave na konkurs su počele juče i trajaće do 20. maja.

„Već sada se bilježi interesovanje koje je iznad očekivanja, drago nam je što ovako veliki broj građana koristi bicikla posljednjih dana, pa možemo reći da prethodni napori na promociji razvoja biciklizma u glavnom gradu daju rezultate“, zaključila je Međedović.

Ove godine je, kako kaže, izdvojeno 20 hiljada eura za subvencioniranje kupovine bicikala i električnih trotineta u okviru trenutnog poziva.

Bonus video: