PRILAGODITI CIJENE KORIŠĆENJA MOBILIJARA

Morsko dobro: Nadamo se da mobilijar neće poskupiti i da će zakupci biti solidarni

„Biće obezbijeđen određeni dio plaže koji će biti slobodan od mobilijara, a obilježiće se i linije za obezbjeđenje održavanja fizičke distance“, saopštio je Jelušić.
3620 pregleda 5 komentar(a)
Predrag Jelušić, Foto: AP
Predrag Jelušić, Foto: AP
Ažurirano: 06.05.2020. 10:32h

Hoće li koronavirus uticati na cijene plažnog mobilijara, koje uslove moraju da ispune zakupci plaža i da li će na plaži biti ograničeno vrijeme boravka, te šta je sa plažama koje nemaju mobilijar, u Bojama jutra je govorio Predrag Jelušić, direktor JP Morsko dobro.

„Mi smo uputili prijedlog mjera, a nadam se da ćemo uskoro imati jasne preporuke za naše zakupce u pogledu sprovođenja mjera bezbjednosti na plažama“, saopštio je Jelušić.

On je istakao da će iz „Morskog dobra“ češće sprovoditi aktivnosti na kontroli kvaliteta morske vode, u saradnji sa Institutom za biologiju mora.

„Biće obezbijeđen određeni dio plaže koji će biti slobodan od mobilijara, a obilježiće se i linije za obezbjeđenje održavanja fizičke distance“, napomenuo je.

Jelušić dodaje da ne očekuje smanjenje broja zakupaca, budući da je po posljednim ugovorima predviđeno trajanje zakupa do 2023. godine.

„U okviru predloženih mjera smo istakli potrebu da hotelijeri koji su ustupili prostor za organizovanje karantina ne plaćaju određene naknade za ovogodišnju sezonu, ali i umanjenje plaćanja restoranima u oblasti Morskog dobra koji su poslovali svih 12 mjeseci prethodnih godina“, saopštio je Jelušić.

On je istakao da pozivaju zakupce na solidarnost u trenutnoj situaciji, pa vjeruje da će imati dobar osjećaj i za prilagođavanje cijena korišćenja plažnog mobilijara i ležaljki.

„Ova godina je takva da svi moramo smanjiti svoja očekivanja u pogledu zarade i sezone, pa je potrebno poslati lijepu poruku da je Crna Gora ne samo bezbjedna destinacija, već i destinacija koja ima mjeru i u politici cijena“, napomenuo je on.