Porodica Obradović iz Nikšića krsnu slavu Đurđevdan obilježava u najužem krugu

„Slavu slavimo zbog porodice, ali naravno da je poželjno okupiti rodbinu, kumove i prijatelje, družiti se, biće prilike da se to nadoknadi narednih godina“, kazao je Obradović.
6086 pregleda 1 komentar(a)
Velizar Bato Obradović, Foto: AP
Velizar Bato Obradović, Foto: AP

Velizar Bato Obradović iz Nikšića, krsnu slavu Đurđevdan ove godine proslavlja u krugu porodice.

„Jedina razlika jeste što ćemo ove godine krsnu slavu obilježiti u najužem krugu porodice, a prethodnih godina smo okupljali veliki broj gostiju, kao što je i običaj“, kazao je Obradović.

On ističe da ga je ove godine zapala nezahvalna dužnost da, kao domaćin, pozove redovne goste i objasni im da, usljed trenutne situacije, ove godine krsnu slavu neće slaviti kao prethodnih godina.

„Slavu slavimo zbog porodice, ali naravno da je poželjno okupiti rodbinu, kumove i prijatelje, družiti se, ali biće prilike da se to nadoknadi narednih godina“, dodaje on.

Kako je napomenuo, trpeza odgovara slavskom raspoloženju, a jedina razlika jeste što se ove godine sve priprema u manjim količinama,

„Svima koji danas slave krsno ime čestitam slavu i želim da uživaju u današnjem danu, a onima koji ne mogu otići kod prijatelja predlažem da pozovu i čestitaju svojim bližnjima, kako bi barem duhovno bili sa njima“, zaključuje Obradović.

Bonus video: