Polaganje vozačkog ispita u uslovima epidemije koronavirusa, cijene dodatnih časova bez promjena

Kako je kazao Dragaš, prilikom polaganja vozačkog ispita će u vozilu biti kandidat, instruktor, a na zadnjem sjedištu će biti član komisije, koji takođe mora nositi zaštitnu masku.
1775 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na koji način će se poštovati mjere u polaganju vozačkog ispita, budući da postoji ograničenje broja osoba koje mogu biti u automobilu, za Boje jutra je govorio Nikola Dragaš.

„Dobili smo preporuke od Ministarstva prosvjete o sprovođenju nastave, pa instruktor i kandidat moraju koristiti zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju ruku i samog vozila“, saopštio je Dragaš.

Kako je kazao, u vozilu će boraviti kandidat, instruktor, a na zadnjem sjedištu će biti član komisije, koji takođe mora nositi zaštitnu masku.

„Kandidati su na poligonu takođe u obavezi da koriste maske i održavaju distancu, a kako smo dobili smjernice o fizičkoj distanci prilikom održavanja nastave i sprovođenja testova, odlučili smo da taj dio obavimo putem aplikacije Zoom“, dodao je Dragaš i napomenuo da će se tako izbjeći fizički kontakt i omogućiti praćenje nastave za sve.

On ističe da će cijene dodatnih časova ostati bez promjene, budući da ih auto škole ne mijenjaju bez obzira na povećanje ili smanjenje cijena goriva.

Bonus video: