Dubak: Oko 450 volontera Crvenog krsta pružilo pomoć za preko 28.000 porodica

Dubak ističe da je u proteklom periodu pružena pomoć za oko dvije hiljade porodica, zahvaljujući radu oko 450 volontera
903 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Dubak, Crveni krst, Foto: AP
Jelena Dubak, Crveni krst, Foto: AP
Ažurirano: 08.05.2020. 13:32h

Kako je biti volonter, posebno u vanrednim okolnostima, povodom Svjetskog dana Crvenog krsta za Boje jutra je govorila Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

„Mi se fokusiramo na volontere, jer smo najsnažniji kada imamo volontere, oni su naši heroji i mnogo su se trudili u proteklom periodu“, saopštila je Dubak.

Kako kaže, organizacija Crvenog krsta u Crnoj Gori ove godine obilježava 145 godina svog postojanja.

„Važan aspekt našeg rada jesu i akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, pa ćemo ih ovih dana i organizovati, uz poštovanje svih propisanih mjera“, napomenula je Dubak.

Ona ističe da je u proteklom periodu pružena pomoć za oko 28 hiljada porodica, zahvaljujući radu oko 450 volontera.

„U pitanju su obučeni volonteri, koji znaju zaštititi sebe, a na kvalitetan i siguran način znaju pružiti pomoć“, saopštila je ona.

Dubak je kazala da su volonteri bili apsolutno spremni da pomognu, kao i da su u pitanju uglavnom mladi ljudi, koji dolaze iz različitih sfera i zanimaju ih najraznovrsnije oblasti.

„Vrlo je specifično da u organizaciji Crvenog krsta Crne Gore najprije imamo mlade ljude, koji su esencija organizacije i zaista žele da pomognu i doprinesu zajednici, a niko od njih nije odustao u periodu epidemije, štaviše, broj prijavljenih volontera je porastao“, kazala je Dubak.

Bonus video: