Higijena u zdravstvenim ustanovama važna karika u odbrani od koronavirusa

Timski rad higijeničarki, ljekara i medicinskog osoblja u Kliničkom centru Crne Gore imao važnu ulogu u borbi protiv koronavirusa.
269 pregleda 0 komentar(a)
Higijena, Foto: AP
Higijena, Foto: AP

Rizik od infekcije novim virusom preuzele su i higijeničarke u Kliničkom centru Crne Gore. Kako su obavljale posao u Internoj klinici koja je primala najteže pacijente, za Boje jutra je govorila Milica Višnjić.

„U prethodnom periodu smo imali malo više posla, usljed okolnosti koje su bile otežavajuće, a pridržavali smo se svih protokola rada“, saopštila je Višnjić.

Kako kaže, zahvaljujući opremi je njihov rad bio bezbjedan.

„Prvi prijem je bio najteži, jer se susrijećemo sa nečim nepoznatim, pa je postojalo pitanje da li smo sve uradili kako treba i da li smo se dovoljno zaštitili, a posebno teško nam je padala odvojenost od porodice i djece“, ističe ona.

Kako dodaje, u početku je postojao strah, ali su ubrzo svi preuzeli kontrolu nad situacijom i trudili se da sve bude kako treba.

„Rad je bio timski, mislim da smo bili važna karika u odbrani od koronavirusa, budući da je higijena jako važna, a zajedno sa doktorima i medicinskim osobljem smo uspjeli u svojoj misiji“, zaključila je Višnjić.

Bonus video: