Centar za prava djeteta kroz projekat podrške porodicama u riziku podijelio 48 paketa pomoći

Kako je kazao Popović, pomoć je distribuirana za 12 porodica, podijeljeno je 48 paketa pomoći u prehrambenim proizvodima i sredstvima za ličnu higijenu.
253 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bojan Popović, koordinator u Centru za prava djeteta, za Boje jutra je govorio o projektu podrške porodicama u riziku, za nesmetan rast i razvoj djeteta.

„Juče je realizovana akcija pomoći ugroženim porodicama, a osim Podgorice se organizuje u još nekim crnogorskim gradovima“, saopštio je Popović.

Kako je kazao, pomoć je distribuirana za 12 porodica, podijeljeno je 48 paketa pomoći u prehrambenim proizvodima i sredstvima za ličnu higijenu.

„Projekat traje već sedam mjeseci, podrazumijeva rad sa čitavom porodicom i cjelovitu podršku porodicama u riziku, sastoji se od individualnog rada sa djecom i roditeljima, ali i od grupnih aktivnosti“, objašanja Popović i dodaje da se u rad uključuju i lica iz neposrednog okruženja porodice.

On ističe da su, sa javljanjem trenutne situacije, morali prilagoditi planove, pa su fokusirali na porodice koje su već uključene u projekat, a čije su se potrebe za pomoći povećale.

„Organizovali smo da se sva podrška koja se pruža roditeljima realizuje korišćenjem modernih tehnologija, korišćenjem web platforme, telefona, sajta, i to se pokazalo kao jako dobar korak, jer su porodice zaista imale potrebu za takvim vidom podrške“, kazao je Popović.

Bonus video: