Opozicija smatra da su Nrekićeve mjere nedovoljne: Većina se odnosi na odlaganje, a ne na umanjenje

Opozicionari tvrde i da je gotovo polovina duga od 11 miliona zbog neplaćenog poreza zastarjela, te vjeruju da umanjenje poreza ne bi štetilo, već čak možda i doprinjelo lokalnom budžetu
2105 pregleda 0 komentar(a)
Nrekić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Nrekić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Mjere podrške građanima i privredi zbog poljuljane ekonomije uslijed epidemije koronavirusa, koje je donio predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, nijesu dovoljne smatraju u opoziciji.

Većina mjera se odnosi na odlaganje naplate obaveza, a ne na umanjenja, te se stoga, kako navode ne mogu definisati kao podrška.

Građanima i privredi je kroz ekonomski paket mjera trebalo konkretno pomoći umanjenjem računa i poreza, poručuju iz ulcinjskog SDP i URE.

Opozicionari tvrde i da je gotovo polovina duga od 11 miliona zbog neplaćenog poreza zastarjela, te vjeruju da umanjenje poreza ne bi štetilo, već čak možda i doprinjelo lokalnom budžetu.

Ipak, prvi čovjek grada ne misli tako.

Nrekć napominje da je u paket mjera uvrstio veliki broj predloga političkih subjekata, ali kako navodi, nije mogao one koje bi štetile funkcionisanju Opštine.

Opozicija smatra da je ključne preskočio.

Nrekić očekuje da će sve mjere ipak biti usvojene na Skupštinskom zasijedanju 27 maja, dok opozicionari kažu da će se o njima tek raspravljati.

Bonus video: