Eraković: Ljekari će obavljati preglede i do kasno u noć, o terminu pregleda pacijenti će biti obaviješteni putem telefona

Kada je riječ o pregledima, gdje obično postoje određene liste čekanja, Eraković napominje da je konkretno Onkologija radila u punom kapacitetu i da tu nemaju previše posla
1660 pregleda 0 komentar(a)

Svi servisi i usluge Kliničkog centra Crne Gore od danas su dostupni pacijentima, kao što je to bilo i prije epidemije koronavirusa.

“U ova dva mjeseca, pacijenti koji nijesu pregledani, biće pregledani počev od danas, i do 22 I 23 časa, u zavisnosti, kako koja ambulanta. Pacijenti će biti pregledani dodatnim naporom i doktora i srednjeg medicinskog kadra, tako da očekujem da vrlo brzo, ove pacijente koje nijesmo uspjeli da pregledamo, da to uradimo u ovom periodu. Isključivo mi njih zovemo. Dakle imamo ih u bazi podataka, mi ih zovemo I dajemo im termine koji su za njihov pregled”, kazao je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

Kada je riječ o pregledima, gdje obično postoje određene liste čekanja, Eraković napominje da je konkretno Onkologija radila u punom kapacitetu i da tu nemaju previše posla.

“Imamo neke klinike koje će to za 10-15 dana regulisati, ono što ste rekli gdje je postojala duža lista čekanja, tu je I veći broj pacijenata koji se pregledaju tokom dana. Vraćaju se operacije, djelimično će ortopedija I neurohirurgija još uvijek biti usmjereni prema Risnu, što se tiče trauma. A što se tiče redovnog operativnog programa, sve će se obavljati u KC”, dodao je Eraković.

Eraković priznaje da će nakon dva mjeseca borbe sa COVIDOM-19, ovo biti dodatni napor za zdravstvene radnike. Svi pacijenti, koji dođu na pregled, moraće da se podvrgnu posebnom režimu.

“Svaki pacijent koji ulazi u KC mora imati zaštitnu masku. Prilikom ulaska naše osoblje će da izmjeri temperaturu, da izvrši dezinfekciju ruku. I postavili smo tačne razmake za distancu, tako da moraju imati fizičku distancu tokom boravka u Poliklinici”, objasnio je Eraković.

Eraković navodi da je Klinički I tokom epidemije radio na zavidnom nivou, pa je urađeno 300 operacija, isto toliko porođaja, 6 hiljada RTG usluga, 10 hiljada ambulantnih pregleda I preko 150 hiljada labaratorijskih usluga.

Bonus video: