Autobuske linije od Podgorice ka Danilovgradu i Nikšiću: Zabilježen simboličan broj putnika...

„Ne dozvoljavamo ulaz u kola autobuske stanice bez zaštitne maske, obezbijedili smo dezinfekciona sredstva, a vozači su u obavezi da održavaju higijenu samih autobusa“, kazao je Mrvaljević.
9880 pregleda 1 komentar(a)
Dezinfekcija autobusa, Foto: Boris Pejović
Dezinfekcija autobusa, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.05.2020. 10:06h

Kako funkcioniše međugradski autobuski prevoz i kako će se održavati u predstojećem periodu, za Boje jutra je govorio Dragan Mrvaljević, menadžet saobraćaja na autobuskoj stanici u Podgorici.

„Za sada saobraćaj funkcioniše samo na relaciji prema Danilovgradu i Nikšiću, dok prema Cetinju, Plužinama i Šavniku još uvijek nijesmo uspostavili saobraćaj“, saopštio je Mrvaljević.

Kako kaže, prevoznici su se mahom odazvali, ali je juče zabilježen simboličan broj putnika.

„Ne dozvoljavamo ulaz u kola autobuske stanice bez zaštitne maske, obezbijedili smo dezinfekciona sredstva, a vozači su u obavezi da održavaju higijenu samih autobusa“, dodao je Mrvaljević.

On ističe da je epidemija koronavirusa izazvala gubitke, ali da još uvijek nije došlo do otpuštanja radnika, a o tome, kako kaže, i ne razmišljaju.

„Za kontrolu odvijanja drumskog saobraćaja je zadužena inspekcija u okviru Ministarstva saobraćaja, a putnici treba da se informišu prije nego krenu na put i da nose zaštitne maske“, poručio je Mrvaljević.

Bonus video: