Ljubivoje Ršumović: Djeca žele igru, roditelji da ispričaju kreativnu priču o virusu koji ometa ljude

„Dijete želi da se igra, skače i istražuje, roditelji moraju da stvore povjerenje sa djecom i da im objasne trenutnu situaciju na njima najbliži način“, kazao je Ršumović.
1525 pregleda 0 komentar(a)
Ljubivoje Ršumović, Foto: AP
Ljubivoje Ršumović, Foto: AP
Ažurirano: 12.05.2020. 10:09h

Ljubivoje Ršumović, poznati dječji pisac, za Boje jutra se javio iz Beograda, prenio svoje utiske o epidemiji koronavirusa i njenom uticaju na dječji svijet.

„Imam pomoćnike u objavljivanju sadržaja za djecu putem interneta i društvenih mreža, pomažu mi sinovi, jedan mi čak iz Dubaija asistira“, saopštio je Ršumović.

Kako kaže, kompjuter mu služi kao pisaća mašina i vrlo je vrijedan pomoćnik, ali kaže da se teško snalazi.

„Cijela planeta je napadnuta od jednog nevidljivog neprijatelja, djeca će to teško da shvate, a treba im osmisliti bajku o virusu koji šeta po svijetu i ometa ljude u svakodnevnom životu“, napominje poznati pisac.

On dodaje da djeca žele da sarađuju i da u radu sa njima treba imati strpljenja.

„Dijete želi da se igra, skače i istražuje, roditelji moraju da stvore povjerenje sa djecom i da im objasne trenutnu situaciju na njima najbliži način“, ističe Ršumović.

Kako je dodao, mladi ljudi su radoznali danas jednako kao i prije sedamdeset godina.

„Teško je djecu naučiti da čitaju do danas do sjutra, ali ako im roditelji svako veče čitaju ili govore priče, tako će uspjeti da ih zainteresuju“, napominje on.

Ršumović ističe da odrasli moraju da se informišu o onome što se dešava i da se u komunikaciji sa djecom opredjeljuju za dobre i plemenite poruke.

Bonus video: