Srednja mješovita škola u Golubovcima otvara novi smjer - veterinarski tehničar

Kako je kazao Klikovac, na nivou Podgorice ovog smjera do sada nije bilo, pa su učenici morali da putuju do Bara.
1059 pregleda 1 komentar(a)
Škola u Golubovcima, Foto: Vlada Crne Gore
Škola u Golubovcima, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 12.05.2020. 10:14h

Srednja mješovita škola u Golubovcima otvara novi smjer - veterinarski tehničar, a koliko mjesta je previđeno i šta će učenici naučiti na ovom smjeru, za Boje jutra je govorio direktor škole, Zoran Klikovac.

„U okviru novog smjera – veterinarski tehničar, učenici će se edukovati za uzgoj i proizvodnju hrane i za brigu o kućnim ljubimcima, tako da stiču znanja za dva zanimanja“, saopštio je Klikovac.

Kako je kazao, na nivou Podgorice ovog smjera do sada nije bilo, pa su učenici morali da putuju do Bara.

„Upis će se organizovati u junu mjesecu, vodili smo računa o nastavnom kadru, a biće dostupno 14 mjesta“, saopštio je Klikovac i dodao da očekuje da će Ministarstvo prosvjete proširiti broj upisnih mjesta, ukoliko bude većeg interesovanja.

Prošle godine, kako je kazao, učenici su najviše bili zainteresovani za program opšte gimnazije, zanimanja poljoprivrednog tehničara, kuvara, konobara i frizera.

„Ono što je jako važno jeste da učenici pored teorijskog dijela, imaju i praktičnu nastavu kod poslodavaca“, napomenuo je Klikovac.

Kako je dodao, od septembra će se organizovati i škola za odrasle, koja će omogućiti sticanje znanja engleskog i njemačkog jezika, pružiti osposobljavanje za rad frizera, kozmetičara, voćara i vinogradara.

„Školu za odrasle organizujemo na inicijativu i u saradnji sa lokalnom zajednicom, a sve u cilju dobijanja boljih kompetencija, vještina i bolje pripremljenosti za tržište rada“, saopštio je Klikovac.

Bonus video: