Maturanti se nadaju maturskoj večeri: Makar do oktobra

"Film koji će i njih i nas podsjećati na četiri godine prelijepog druženja, ali i nekako podsjetiće nas na to koliko smo u ovoj situaciji, koliko su oni bili zreli i koliko su položili ispit zrelosti", kazala je direktorica gimnazije "Slobodan Škerović", Zoja Bojanić Lalović
1122 pregleda 1 komentar(a)
Gimnazija "Slobodan Škerović!, Foto: Luka Zeković
Gimnazija "Slobodan Škerović!, Foto: Luka Zeković

Koronavirus raspršio je snove maturanata o maturskoj večeri. Ipak, oni ne gube nadu da bi neku maturu , makar do jeseni mogli organizovati.

Podgorički maturanti iz Gimnazije Slobodan Skerovic su ovim povodom na poklon dobili film.

8. maja 403 maturanta podgoričke gimnazije trebalo je da imaju matursko veče. Umjesto toga, uprava škole podarila im je film pod nazivom "Koraci ka budućnosti", koji je danas premijerno emitovan na sajtu škole.

"Film koji će i njih i nas podsjećati na četiri godine prelijepog druženja, ali i nekako podsjetiće nas na to koliko smo u ovoj situaciji, koliko su oni bili zreli i koliko su položili ispit zrelosti", kazala je direktorica gimnazije "Slobodan Škerović", Zoja Bojanić Lalović.

"Zaista greota što ne završavano srednju školu onako kako su je završavale prethodne generacije, problem je što je nama Korona uzela najljepša dva mjeseca srednje škole, nemamo ni matursko veče, koje je kruna svega toga", kazala je Anđela Pantović, maturantkinja nikšićke gimnazije.

Maturanti polažu nadu ako do oktobra (kada kreću na studije) se situacija promjeni, da će ipak imati matursko veče.

Bojanić Laković je rekla da imaju njenu podršku.

Bonus video: