Bjeković: Bitno je da se smire tenzije

„Pokrenuli smo postupak koji se tiče upotrebe sile od strane policijskih organa, širenja mržnje na društvenim mrežama, takođe. To su hapšenja sveštenika u Nikšiću, postupci policijskih snaga u Pljevljima. Pozabavićemo se itekako svim pitanjima i imamo veliki broj pritužbi građana“, rekao je Bjeković
2678 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2020. 10:24h

Komentarišući aktuelna dešavanja i scene koje se dešavaju u Crnoj Gori ombudsman Siniša Bjeković gostujući u Bojama jutra rekao je da institucija ombudsmana nije zatečena ovim događajima.

„Pokrenuli smo postupak koji se tiče upotrebe sile od strane policijskih organa, širenja mržnje na društvenim mrežama, takođe. To su hapšenja sveštenika u Nikšiću, postupci policijskih snaga u Pljevljima. Pozabavićemo se itekako svim pitanjima i imamo veliki broj pritužbi građana“, rekao je Bjeković.

Ombudsman je dodao da su i prije ovih dešavanja procesuirali veći broj predmeta. „Mislim da ćemo u narednih par dana i krenuti sa terenskim radom, gdje ćemo razgovarai sa predstavnicima građana u lokalnim zajednicama“, naglasio je ombudsman.

„Bitno je da se smire tenzije. Ovo što se dešava u Crnoj Gori ne ide u korist nikome. Najmanje što treba jeste bilo kakav vid konflikta. Mislim da među svima nama treba da bude mnogo više odgovornosti“, poručio je Bjeković.

Bonus video: