Pajović najplaćeniji crnogorski diplomata

Tokom 2019. Pajović ukupno zaradio preko 55 hiljada eura u Pekingu
25463 pregleda 50 komentar(a)
Pajović, Foto: Luka Zeković
Pajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.05.2020. 19:06h

Ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović najplaćeniji je diplomata naše zemlje. Njegova zarada u posljednja dva mjeseca prošle godine dostigla je pet hiljada eura, dok je prije toga primao oko 500 eura manje.

Tako je tokom 2019. Pajović ukupno zaradio preko 55 hiljada eura u Pekingu, pokazuje njegov imovinski karton na sajtu Agencije za spriječavanje korupcije.

Ima stan od 116 kvadrata, na tekućem računu nema novca, a dozvolio je uvid u bankovne račune. Pajović više nema prihode iz jedne privatne zdravstvene utanove, kao i Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica.

Ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević, koji je na toj poziciji od oktobra prošle godine, prima gotovo 3 hiljade i 400 eura mjesecno. Prije ambasadorske funkcije, kao politički direktor DPS-a zarađivao je 1 404 eura, pa su mu tako prošlogodišnji prihodi iznosili nesto preko 22 800 eura.

Tarzan Milošević
Milošević(Foto: Filip Roganović)

Milošević je, za razliku od prethodnog izvještaja, sada stopostotni vlasnik naslijeđenog stana i poslovnog pristora od po 80 kvadrata, a ostao je i dalje polovični vlasnik jos jednog stana i tri poslovna prostora, sve od po 275 kvadrata. Od 2015. ima kredit od 11 200 eura, sa mjesečnom ratom od 209 eura. Takođe za razliku od prethodnog izvještaja, sada nije dozvolio uvid u svoje bankovne račune.

Još jedan političar koji je pošao u diplomate, ambasador u Sloveniji, Vujica Lazović, mjesečno zarađuje oko 4 hiljade eura.

Vujica Lazović
Vujica Lazović(Foto: Nenad Mandić)

On je prošle godine još, na osnovu dividende od akcija koje ima u jednoj kompaniji, dobio 3 250 eura, a još preko 3 hiljade na osnovu prihoda od kapitala.

Takođe, kao profesor na Ekonomskom fakultetu prima 334 eura mjesečno, a kao ispitivač Državne revizorske institucije u dva navrata zaradio je po 215 eura. Tako je Lazović prošle godine prihodovao ukupno 58 hiljada 762 eura.

Lazović ima 41 i po hiljadu eura ušteđevine, što je čak 57 i po hiljada manje u odnosu na ukupnu ušteđevinu njega i njegove supruge u ranijem izvještaju a nije dao uvid u bankovne račune.

Bonus video: