Vozovi po ustaljenom redu vožnje, a gradski prevoz po ljetnjem režimu

I u javnom gradskom prevozu putnici moraju da nose zaštitnu masku, a na ulazu u autobus biće obavezna dezinfekcija ruku
3960 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2020. 11:53h

Nakon dva mjeseca željeznički prevoz i javni gradski saobraćaj je ponovo uspostavljen. Iz Željezničkog prevoza kažu da će red vožnje vozova ostati isti, a u javnom gradskom prevozu počeli su sa ljetnjim redom vožnje. Donijeta su pravila kojih se putnici moraju pridržavati, rekli su gostujući u Bojama jutra predstavnici željezničkog i javnog prevoza.

„Putnici su obavezni da imaju zaštitnu masku, biće zabranjen dolazak putnika bez zaštitne maske. Tokom vožnje mora da se nosi maska i da se poštuje socijalna distanca. Biće obezbjeđena dezinfekcija na ulazu u voz. Osoblje je upoznato sa mjerama, nose maske, vizire“, rekla je pr Željezničkog prevoza Ana Božović.

Ana Božović je dodala da su vozovi spremni i da će se svakodnevno vršiti njihova dezinfekcija, a da će se putnici pridržavati mjera i da detaljnije informacije o redu vožnje mogu saznati preko oficijalnog sajta željeznice.

I u javnom gradskom prevozu putnici moraju da nose zaštitnu masku, a na ulazu u autobus biće obavezna dezinfekcija ruku.

„Jutros smo počeli sa ljetnjim redom vožnje. Distanca medju putnicima mora postojati. Za Kuče, Gostilje i Pričelje biće uspostavljen prevoz poslije praznika“, rekao je Janko Bulatović iz Javnog gradskog prevoza.

Bulatović je dodao da primjećuju da ima dosta nelegalnog prevoza.

„Učinićemo sve da vratimo putnike. Izborili smo se da sačuvamo radnu snagu. Vlada nam je mnogo pomogla“, rekao je Bulatović.

Bonus video: