Kada kreću sistematski pregledi za upis u prvi razred

Kavasaki sindrom koji se pojavio u zemljama Evrope i SAD-a kod djece koja su preležala koronavirus zabilježen je i u Srbiji
11715 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.05.2020. 08:52h

Stomačni problemi, osip po koži, oticanje udova. To su simptomi nove bolesti koja pogadja sve više mališana u Evropi a povezana je sa korona virusom. Kavasaki sindrom koji se pojavio u zemljama Evrope i SAD-a kod djece koja su preležala koronavirus zabilježen je i u Srbiji. Treba li roditelji da brinu? Da li je rad u Institutu za bolesti djece normalizovan? Naš gost direktor Dječje bolnice, dr Saša Radović.

U Bojama jutra u srijedu, 20.maja gledaćete i ove priče:

  • Pandemija korona virusa uticala je i na potražnju nekretnina u svijetu. Kupovina vikendica i kuća van gradova raste, dok stanovi u metropolama više nisu na cijeni. Koliko je globalna recesija promenila tržište nekretnina pitamo Mila Gujića, predsjednik Odbora udruženja građevinarstva PKCG.
  • Ima li novina oko povratka naših studenata u Srbiju? Na koji način će se održati junski ispitni rok, kakve su preporuke IZJ, pitamo pomoćnicu ministra prosvjete Muberu Kurpejović.
  • Grupa građana Danilovgrada i dalje se protivi gradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koja je planirana u naselju blizu centra grada. Šta se dešava?
  • Je li normalizovan rad u Domu zdravlja Podgorica? Jesu li se roditelji vratili vakcinama? Kada kreću sistematski za upis u prvi razred?
  • Šta se krije u galeriji poznatog crnogorskog slikara, Rista Stijovića? Vodimo vas u obilazak.

Bonus video: