Radović: Krajem prošle nedjelje zabilježen veći broj povreda od pada sa bicikla kod djece

Od 11. maja Institut za bolesti djece radi u punom kapacitetu, vrlo brzo neće biti liste čekanja
1698 pregleda 0 komentar(a)
Saša Radović, Foto: Printscreen YouTube
Saša Radović, Foto: Printscreen YouTube

Krajem prošle nedjelje i za vikend u Dječjoj bolnici u Podgorici zabilježen je veći broj povreda od pada sa bicikla kod djece, gotovo 100 puta više u odnosu na prošlu godinu.

“Apelujem na roditelje da više uživaju u prirodi i za veći oprez i mjere. Čini mi se kao da se vožnja biciklom pretvara u egzibicionizam”, rekao je gostujući u jutarnjem programu “Boje jutra” direktor Dječje bolnice, dr Saša Radović.

Komentarišući pojavu kavasaki sindroma sa virusom korona koja pogadja sve više mališana u Evropi, a i zabilježena su dva slučaja u Srbiji, doktor je rekao da je je još uvijek nepoznato da li se radi o udruženju oba stanja ili je bilo okidača.

“Za prave naučne dokaze trebaće nam dosta vremena. Šta je uzrok, a šta posledica to ćemo tek otrkriti. Radi se o djeci uzrasta od 11 do 16 godina. Oba pacijenta u Srbiji su u dobrom stanju”, istakao je dr.

Od 11. maja Institut za bolesti djece radi u punom kapacitetu, vrlo brzo neće biti liste čekanja.

“I u vrijeme trajanja epidemije rad u Dječjoj bolnici se odvijao nesmetano. Kolege su pokazale ogromnu energiju. Tokom dolaska na pregled sve epidemiološke mjere se moraju ispoštovati. Moramo da budemo oprezni I dalje. Prvo poluvrijeme se uspješno završilo. I dalje moramo da budemo oprezni I da poštujemo epidemiloške mjere”, rekao je dr.