Obezbijeđen prevoz za studente do Beograda: Potreban negativan test i potvrda sa fakulteta

Od 10. juna u skladu sa mjerama Intitutima za javno zdravlje počinje ispitni rok za studente u Crnoj Gori. Od prvog juna biće otvoreni studentski domovi koji spremno čekaju studente kako bi se spremili za junski rok
10094 pregleda 7 komentar(a)
Kurpejović, Foto: Printscreen YouTube
Kurpejović, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 20.05.2020. 11:31h

Za sve studente koji studiraju u Srbiji, a imaju obaveze na fakultetu krajem maja biće potreban negativni test na virus korona, ne stariji od 72 sata i potvrda sa fakulteta koja će se slati elektronskim putem. Studenti će se besplatno testirati, a operativni štab će organizovati transfer do Beograda”, rekla je gostujući u jutarnjem program “Boje jutra” pomoćnica ministra prosvete Murbeja Kurpejović

Oko 400 studenata ima obaveza na fakultetima do kraja maja. Oni će se sa potvrdom koju su dobili sa fakulteta javljati Institutu za javno zdravlje gdje će besplatno raditi test na koronu, rekla je Kurpejović.

“Kada su u pitanju studenti koji uče u drugim zemljama, svakodnevno se prati situacija. Dok ne dobijemo povratnu informaciju od drugih zemalja, mi ne možemo prijudicirati aktivnosti”, dodala je Kurpejović.

Od 10. juna u skladu sa mjerama Intitutima za javno zdravlje počinje ispitni rok za studente u Crnoj Gori. Od prvog juna biće otvoreni studentski domovi koji spremno čekaju studente kako bi se spremili za junski rok.

“Prije toga biće organizovani kolikvijumi koji nisu mogli da se rade na fakultetu. Poštovaće se sigurnoi distanca, obavezna je maska I rukavice koje će im biti obezbjeđeni, a broj studenata na polaganju zavisiće od prostora”, dodala je Kurpejović.

Upis za brucoše biće po standardnom sistemu, obično se organizuje krajem juna, početkom jula. Očekujemo više studenata, dodala je Kurpejović.

Bonus video: