Ulaz u nacionalne parkove besplatan danas, u petak i nedjelju

Direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero Nenad Ivanović pozvao je građane da izađu iz svojih stanova i lokala i da dođu u prirodu
803 pregleda 0 komentar(a)
Elvir Klica, Foto: TV Vijesti
Elvir Klica, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 21.05.2020. 10:37h

Uz poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, svi nacionalni parkovi u Crnoj gori su otvoreni.

Jedine razlike za boravak u parkovima tiču se krstarenja i rafting tura.

"Dali smo preporuke broderima i rafterima, gdje će turisti kao i posada plovila morati da nose maske. Oprema koja se daje rafterima i brodarima obavezno će se dezinfikovati, plovila takođe. Za sportsko rekreativni ribolov važe pravila koja su definisana naredbom Miinistarstva poljoprivrede, a tiče se u kom periodu i koju ribu mogu da love", rekao je gostujući u "Bojema jutra" direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Elvir Klica.

On je kazao da je ulaz u nacionalne parkove besplatan danas, u petak i nedjelju.

Za vrijeme izolacije u parkovima i u upravi radnici su redovno obavljali aktivnosti.

"Na Skadarskom jezeru su bila dežurstva 24 sata. Iskoristili smo vrijeme da uredimo mobilijar, i staze. U Upravi smo radili na serijalu gdje smo emitovali deset emisija u trajanju od 10 minuta. To je bilo pod sloganom ostani doma i distanca, ruka, maska", rekao je Klica.

Na zvaničnom sajtu najmlađi imaju edukativni kutak koji je namijenjen za mališane.

Klica je dodao da je prethodnih godina prilikom državnih praznika bilježena velika posjećenost.

"U svih pet parkova bilo je oko 3.000 turista. Turisti najviše interesovanja imaju za posjete Skadarskom jezeru i Durmitoru...", naveo je Klica.

Direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero Nenad Ivanović pozvao je građane da izađu iz svojih stanova i lokala i da dođu u prirodu.

"Sezona na Skadarskom jezeru je počela ali jako skromno. Uglavnom su to naši državljani. Krstarenje nije počelo, jer su posjetioci uglavnom stranci. Očekujemo početak sezone nakon ukidanja svih mjera. U saradnji sa Ministarstvom prosvjete osnovcima smo omogućili besplatan boravak u parkovima", rekao je Ivanović.

Bonus video: