Huter: Na Cetinju bez proslave Dana nezavisnosti

"Oporavak poslije ovog stanja biće uslovljen dolaskom turista. Imamo najave za otvaranje granica u junu, ali teško je predviđati"
3879 pregleda 4 komentar(a)
Oskar Huter, Foto: TV Vijesti
Oskar Huter, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 21.05.2020. 10:41h

"Uvijek smo na Cetinju imali lijepa slavlja povodom obilježavanja nezavisnosti. Ove godine neće biti velikog koncerta uslijed novonastale situacije zbog virusa korona", rekao je gostujući u "Bojama jutra" Oskar Huter iz Turističke organizacije Cetinje.

Kako poslednjih godina Cetinje bilježi sve veću posjećenost turista, Huter kaže da su svjesni da ova godina ne može da bude na nivou prethodnih.

"Oporavak poslije ovog stanja biće uslovljen dolaskom turista. Imamo najave za otvaranje granica u junu, ali teško je predviđati. Krajem 2019. smo napravili ambiciozne planove, ali se nisu ostvarili zbog ove situacije. Danas pravimo planove u skladu sa prilikama", rekao je Huter.

Najavio je da će biti manifestacija tokom ljeta uz poštovanje mjera, ali mnogo redukovanije i racionalnije nego do sada.

„Cetinje ima šarenoliku ponudu. Čuva se 80 odsto pokretnog blaga Crne Gore. Gosti se zadržavaju, ali ne onoliko koliko bi mi htjeli. Nemamo veliki broj smješatjnih kapaciteta. Od skoro je nešto povećano, ali u planu su i neki mini hoteli. Do kraja jula sve rezervacije su otkazane, sada se fokusiramo na avgust", rekao je Huter.

Bonus video: