Četvrto testiranje pacijenta iz Srbije pokazalo da je pozitivan na koronavirus?

Iz Instituta za javno zdravlje Televiziji Vijesti nisu odgovorili da li će ljekari i medicinsko osoblje iz Bijelog Polja, koji su bili u kontaktu sa zaraženim, nakon mjere samoizolacije, danas biti poslati u karantin
29911 pregleda 20 komentar(a)
Opšta bolnica u Bijelom Polju, Foto: Bpbolnica.me
Opšta bolnica u Bijelom Polju, Foto: Bpbolnica.me

Četvrto testiranje pacijenta iz Srbije je pokazalo da je pozitivan na koronavirus, saznaje Televizija Vijesti iz nezvaničnih izvora pa se čeka da li će zdravstvene vlasti saopštiti je li u pitanju 325. slučaj koronavirusa u Crnoj Gori.

Riječ je o dražvljaninu Srbije, koji je prije tri dana teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi na putu Slijepač most - Pljevlja, a koji je zbrinut u bjelopoljskoj bolnici, odakle je upućivan i u Klinički centar Crne Gore i Specijalnu bolnicu u Risnu.

Iz Instituta za javno zdravlje Televiziji Vijesti nisu odgovorili da li će, kako nezvanično saznajemo, ljekari i medicinsko osoblje iz Bijelog Polja, koji su bili u kontaktu sa zaraženim, nakon mjere samoizolacije, danas biti poslati u karantin.

Pored 20 zaposlenih u bjelopoljskoj bolnici, u samoizolaciji je i nekoliko bjelopoljskih policajaca, koji su uradili uviđaj na mjestu udesa.

Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, zbog istog slučaja u samoizolaciji se nalaze i neki ljekari i medicinsko osoblje Kliničkog centra i Specijalne bolnice u Risnu.

Iz Instituta za javno zdravlje juče su saopštili da se ovdje vjerovatno radi o infekciji koja je u završnoj fazi i da je mogućnost da ovaj pacijent zarazi druge minimalna.

Osim ovog pacijenta, u Crnoj Gori je ostao još samo jedan oboljeli od koronavirusa, 312 ih se oporavilo dok je devet umrlo.

Bonus video: