Pogledajte kako je proteklo polaganje zakletve novih vojnika Crne Gore

Magazin "Geopolitika" posvećen evroatlantskim integracijama Crne Gore i danas na Televiziji Vijesti u 16:50
2067 pregleda 0 komentar(a)
Magazin "Geopolitika"
Magazin "Geopolitika"

U današnjem izdanju magazina “Geopolitika” pogledajte šta je obilježilo geopolitčku scenu protekle sedmice u svijetu i kod nas.

Zbog čega je američki predsjednik Donald Tramp najavio povlačenje njegove zemlje iz Sporazuma o otvorenom nebu, i koga krivi zbog toga? Šta poručuju saveznici NATO-a i kakav će biti njihov odgovor?

Podsjetimo, Sporazum o otvorenom nebu, sporazum o čijoj mogućnosti se govorilo decenijama, potpisan je 1992., a stupio je na snagu u januaru 2002. godine. Pod ovim sporazumom više od 1.500 letova je obavljeno sa ciljem poticanja transparentnosti o vojnim aktivnostima i pomoći u nadzoru nad oružjem i drugim sporazumima.

Šta je ocijenjeno na nedavnom sastanku ministra vanjskih poslova Crne Gore, Srđana Darmanovića i ambasadora zemalja članica Evropske unije i NATO i šefa Delegacije EU u Podgorici?

Pogledajte kako je proteklo polaganje zakletve novih vojnika Crne Gore u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

Na svečanosti u Danilovgradu koja je, prvi put, zbog situacije vezane za pandemiju koronavirusa, organizovana bez roditelja zakletvu je položilo 76 novoprimljenih vojnika po ugovoru i 36 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Takođe, u čin podoficira unaprijeđena su 42 vojnika.

Pogledajte i kratki video o aktivnostima pripadnika VCG proteklih mjeseci, koji su zajedno sa ostalim državnim strukturama pomogli, da Crna Gora postane prva korona - free zemlja u Evropi.

“Geopolitika” odmah nakon “Vijesti u pola 5”.

Bonus video: