istražitelji otkrivaju ono što se od početka naslućivalo

Radović slučajna žrtva napada na Strugara?

Vjeruje se da su u ubistvu učestvovale najmanje tri osobe, koje su nakon toga zapalile automobil
16966 pregleda 0 komentar(a)

Nakon skoro šest godina od počinjenog zločina, istražitelji zvanično u odgovorima na pitanja Televizije Vijesti otkrivaju ono što se od početka naslućivalo. Postoji mogućnost da je Podgoričanin Milutin Radović 30. maja 2014. godine, kada je ubijen njegov prijatelj Vinetu Strugar, bio slučajna žrtva krvavog obračuna.  

"Stradali M.R. je u momentu izvršenja krivičnog djela bio blizak V.S. s tim da on nije bio registrovan kao bezbjednosno interesantno lice i ne može se isključiti mogućnost da je M.R. slučajna žrtva u obračunu organizovanih kriminalnih grupa", kazali su iz Uprave policije.

Baš kao i u većini mafijaških likvidacija u Crnoj Gori, istražitelji nijesu utvrdili ko je i po čijem nalogu te noći pucao na Strugara i njegovog prijatelja, ali jesu mogući motiv.

"Smrtno stradali V.S. se u evidencijama Uprave policije tretirao kao bezbjednosno interesantno lice i sumnja se da je ovo krivično djelo na njegovu štetu izvršeno kao posljedica djelovanja organizovanih kriminalnih grupa", navode iz policije.

Iz policije i Tužilaštva dodaju šta su sve za šest godina preduzeli da počinioce zločina privedu pravdi. Policija je pokušala da zločin riješi razmjenom informacija sa policijom Bosne i Hercegovine.  

"Donijete su naredbe za obdukciju tijela, naredbe za sva neophodna vještačenja i to: balističko, trasološko, daljinu pucanja, prisustvo barutnih čestica, prisustvo GSR čestica, hemijsko i DNK vještačenje, dok su od strane ovog tužilaštva podnijeti zahtjevi Višem sudu u Podgorici za donošenje naredbi za izuzimanje risivera, pretresanje stanova i vozila, izuzimanje video materijala sa video nadzora, kao i izuzimanje listinga komunikacija...Do sada preduzete mjere i radnje nisu dale rezultate u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela", navode iz Višeg državnog tužilaštva.

Vjeruje se da su u ubistvu učestvovale najmanje tri osobe. Strugar i Radović su nakon izlaska  iz  kafića krenuli prema automobilu, a kada su dosli do vozila s parkinga je izletio “sitroen” iz kog su na njih ispaljeni rafali iz - automatske puške i “heklera”. Ubice su potom “sitroenom” pobjegle kilometar dalje do podzemne garaže, gdje su zapalili automobil.