U OŠ "Savo Pejanović" očekuju najmanje tri odjeljenja prvaka

"Do sada smo uspjeli da upišemo 61-og učenika. Očekujemo da ćemo upisati tri odjeljenja sa nadom da ćemo upisati i četvrto i na dobrom smo putu za to"
2022 pregleda 0 komentar(a)
Biljana Popović, Foto: TV Vijesti
Biljana Popović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 26.05.2020. 11:50h

Prema podacima iz Ministarstva prosvete, za prvih pet dana od kada je počeo elektronski upis đaka, prijavljeno je 70 odsto mališana.

"Elektronska prijava je samo zakazivanje termina za razgovor sa pedagoško psihiološkom službom, što znači da upis nije završen sve dok se razgovor ne obavi i donese potvrda od ljekara. Nakon toga možemo reći da je dijete zvanično upisano u prvi razred", rekla je za Boje jutra direktorica Osnovne škole "Savo Pejanović" Biljana Popović.

Kako kaže, zadovoljna je sa dosadašnjim upisom.

"Do sada smo uspjeli da upišemo 61-og učenika. Očekujemo da ćemo upisati tri odjeljenja sa nadom da ćemo upisati i četvrto i na dobrom smo putu za to", rekla je Popović i dodala da su roditelji imali nedoumice koje su slali uglavnom putem e mail-a ili društvenih mreža.

"Najviše su se odnosile na to da li mogu da upišu dijete u školu ukoliko im teritorijalno ne pripada. Odgovor je bio da mogu, što se tiče naše škole. Imali smo djecu koja nisu državljani Crne Gore. U toj situaciji, roditelj je dolazio u školu, izvršili smo prijavu sa pedagoško-psihološkom službom, i za sada su sve nedoumice otklonjene", istakla je Popović.

Termine za razgovor sa pedagoško-psihološkom službom definisani su tako da imaju razmak između jednog i drugog razgovora kako bi se dezinfikovale prostorije u kojima se razgovor obavlja.

"Mislim da će mališani biti zadovoljni i da neće biti nikakvih problema", zaključila je Popović.

Bonus video: