"Nije ništa neobično što sam klasičnu zamijenila pop muzikom"

„Imam istu emociju i podjednako uživam i u klasičnoj i u drugoj vrsti muzike, zaljubljenik sam u nju, dotiče me iznutra i pomjera. Ne pravim razliku, i nije mi ništa neobično što sam iz klasične muzike odlučila da se bavim pop muzikom“, istakla je violiniskinja

786 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

U svijetu klasične muzike nastupala je sa najvećim imenima. Njenu karijeru su obilježili nastupi sa Zdravkom Čolićem, Goranom Bregovićem, Tonijem Cetinskim.

Trenutno gradi solo karijeru pod imenom Ekatarina Aleksandrijska, nedavno je objavila pop kompoziciju „San“, koju je za nju napisao Skaj Vikler, a kompoziciju je odsvirala na električnoj violini.

„Školovala sam se da budem violinista, ne moram da se odlučim da budem samo u klasičnoj muzici. Imala sam potrebu da iz ljubavi prema svakoj vrsti muzike napravim nešto svoje i da krenem u taj malo popularniji svijet, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ violinskinja Katarina Pavlović.

„Imam istu emociju i podjednako uživam i u klasičnoj i u drugoj vrsti muzike, zaljubljenik sam u nju, dotiče me iznutra i pomjera. Ne pravim razliku, i nije mi ništa neobično što sam iz klasične muzike odlučila da se bavim pop muzikom“, istakla je violiniskinja.

Ona ne krije da je ova odluka naišla na brojne komentare njenih kolega, koji su uglavnom bili pozitivni, ali bilo je i onih koji su se čudili.

Umjetničko ime Ekatarina Aleksandrijska je dobila po osobi kojoj su se po legendi molili za ljubav. „Htjela sam nešto drugačije“, rekla je umjetnica. Makar dva sata dnevno vježbam, imam svoj ritual, na kraju završavam sa nečim što najviše volim. Nekad je to melodija iz klasične muzike ili nešto drugo“, dodala je.

Detaljnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: