Preporuke Zavoda za školstvo: Djeca da ne nose igračke u vrtić

Radoje Novović iz Zavoda za školstvo je rekao da bi najbolje bilo da se djeca u vrtićima igraju sa igračkama od prirodnog materjala koje su sa svojim vaspitačima izradili

5235 pregleda 0 komentar(a)
Novović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Novović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Povodom otvaranja vrtića od ponedeljka iz Zavoda za školstvo dali su niz preporuka vaspitačima, nastavnicima i roditeljima.

"Vaspitači da se pridržavaju preporuka Nacionalnog kordinacionog tijela (NKT), da se napravi plan aktivnosti šta treba raditi u početnoj fazi kako bi se dala najbolja podrška djeci. Akcenat da bude na igri djece, na aktivnosti gdje će doći do izražajnosti njihova kreativnost i mašta", rekao je gostujući u jutarnjem programu Televizije Vijesti "Boje jutra", Radoje Novović iz Zavoda za školstvo.

Novović je rekao da bi najbolje bilo da se djeca u vrtićima igraju sa igračkama od prirodnog materjala koje su sa svojim vaspitačima izradili.

"Da se ne donose igračke koje zahtjevaju česta pranja koja su rizičnija sa stanovišta inficiranja. Vaspitači da razgovaraju sa djecom, da shvate značaj higijenskog odnosa, da razumiju šta znači korona i koje su posljedice", rekao je Novović.

Imao je poruku za roditelje da imaju povjerenje u osoblje vrtića, da poštuju preporuke NKT, da ne donose igračke u vrtić, da slušaju instrukcije vaspitača.

Prema njegovim riječima, kada se učenici vrate u osnovne škole, moguće je da će postojati opasnost od slabije motivacije za učenje i radne navike.

Što se tiče zaključivanja ocjena, preporučio je nastavnicima da one budu motivacione za djecu.

Bonus video: