Aković: Crna Gora stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija

Nesmetan ulazak u Crnu Goru bez mjera samoizolacije i karantina dozvoljen je samo onima koji dolaze iz država gdje je stopa zaraze koronavirusom do 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika

12351 pregleda 41 reakcija 10 komentar(a)
Vasko Aković, Foto: Screenshot
Vasko Aković, Foto: Screenshot
Ažurirano: 02.06.2020. 19:49h

Nakon više od dva mjeseca i crnogorske granice su od juče ponovo otvorene, ali mogu ući samo oni koji dolaze iz država u kojima je stopa zaraze koronavirusom do 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

U Crnu Goru juče je ušlo preko 2.500 ljudi.

Nakon jučerašnjeg otvaranja granica, preko graničnih prelaza Ilino brdo, Šćepan Polje i Krstac sa Bosnom i Hercegovinom, u Crnu Goru ušlo je skoro 500 stranih državljana.

Na graničnom prelazu Božaj sa Albanijom, mnogo više, ali duplo manje nego u ovo vrijeme prošle godine.

"Na jučerašnji dan u Crnu Goru preko Graničnog prelaza Božaj ušlo 984 vozila, to je 47 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Ušlo je takođe 2.170 putnika što je 57 posto manje u odnosu na prošlu godinu", istakao je načelnik Regionalnog centra granične policije "Centar", Vasko Aković.

Ipak, nesmetan ulazak u Crnu Goru bez mjera samoizolacije i karantina dozvoljen je samo onima koji dolaze iz država gdje je stopa zaraze koronavirusom do 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

Među tim zemljama nije Srbija iako su granični prelazi i sa njom otvoreni.

U policiji se nadaju da pozitivni efekti po zakašnjelu turističku sezonu neće izostati.

"Postoji rizik od importacije koronavirusa, zato se službenici i dalje pridržavaju svih propisanih mjera. Crna Gore je stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija, pozivam turiste koji žele da dođu u Crnu Goru, biće dobro dočekani i policija će se potruditi da budu bezbjedni", rekao je Aković.

Dok čekamo turiste, naši susjedi iz Albanije, koji su tokom posjete ekipe Televizije Vijesti Božaju bili najbrojniji, srećni su što ponovo mogu u posjetu komšijama.

Iste impresije nose i crnogorski građani po povratku iz Albanije.

A Granična policija će se, kako kažu, potruditi da na prelazima bude što manje zadržavanja i da svi bezbjedno uđu i izađu iz Crne Gore“.

Bonus video: