Od 4-og juna vrata muzeja i galerija se ponovo otvaraju

„Do sada to su bile individualne posjete uz obaveznu masku, ali sada u narednom periodu možemo da organizujemo događaje sa određenim brojem ljudi, uz poštovanje mjera NKT-a. Maske se i dalje moraju nositi“, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ direktor JU "Muzeji i galerije" Vučić Ćetković

1020 pregleda 0 komentar(a)
Vučić Ćetković, Foto: Printscreen
Vučić Ćetković, Foto: Printscreen
Ažurirano: 03.06.2020. 10:39h

Od 4-og maja vrata muzeja i galerija su ponovo otvorena

„Do sada to su bile individualne posjete uz obaveznu masku, ali sada u narednom periodu možemo da organizujemo događaje sa određenim brojem ljudi, uz poštovanje mjera NKT-a. Maske se i dalje moraju nositi“, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ direktor JU "Muzeji i galerije" Vučić Ćetković.

Zbog situacije sa virusom korona mnogi događaji su morali da se otkažu, kao i gostovanja iz regiona i inostranstva. Sada su programske šeme modifikovane, rekao je Ćetković.

„Prethodni period smo iskoristili za online platformu. Priredili smo virtuelnu turu izložbu u galeriji „Risto Stijović“ poznatog crnogosrkog vajara. Na virtuelni način smo htjeli da približimo publici šta se tamo dešava, i ovaj vid izložbe je naišao na veliko interesovanje“, istakao je Ćetković.

„Virtuelne izložbe su bile izazov, ali može biti i jedan od načina da privučemo novu publiku koja će fizički doći da nas posjeti“, dodao je

Koje izložbe su trenutno na programu, pogledajte detaljnije u gostovanju.

Bonus video: