Damjanović: Od otvaranja granica, promet stanovništva je bio 30.000

„Kontrolišemo sva lica i vozila, uvezani smo u bazi podataka, imamo nacionalne baze. Posebnu pažnju u vrijeme pandemije i sada posvjećujemo tome odakle nam dolaze putnici, da li su na pozitivnoj ili na negativnoj listi Instituta za javno zdravlje“

6887 pregleda 7 komentar(a)
Vesko Damjanović, Foto: Printscreen
Vesko Damjanović, Foto: Printscreen

"Od 1. do 4. juna u Crnoj Gori promet stanovništva je bio 30.000, a to obuhvata ulaz i izlaz iz države. Polako se vraćamo u redovno stanje. Najviše putnika ušlo je iz Bosne, Albanije i Hrvatske. Za ova tri dana zabilježena su 600 prijava boravaka stranih državljana. Kako se bude normalizovano stanje i otvarale granice prema svim država protok putnika biće sve veći, rekao je gostujući u „Bojama jutra“, pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović.

„Najveća frekventnost putnika je prema Albaniji, Sukobini, Dobrakovu, prema Kosovu. Crnogorci ugalvnom idu u susedne države, i veći dio vozača ide sa teretnim vozilima“, rekao je Damjanović.

Naglasio je da se na graničnim prelazima sprovode uobičajene kontrole.

„Kontrolišemo sva lica i vozila, uvezani smo u bazi podataka, imamo nacionalne baze. Posebnu pažnju u vrijeme pandemije i sada posvjećujemo tome odakle nam dolaze putnici, da li su na pozitivnoj ili na negativnoj listi Instituta za javno zdravlje“, istakao je Damjanović.

Granični prelazi Dobrakovo i Dračevo su sve vrijeme tokom pandemije funkcionisali kako treba.

„Sve vrijeme tijesno sarađujemo sa zdravstveno sanitarnim inspekcijama. Svi putnici se upućuju nako kod njih“, dodao je Damjanović.

Bonus video: