Mališani od danas kreću u vrtiće

„Prije nego dijete dovede u vrtić, roditelj je u obavezi da djetetu izmjeri temperaturu. Dovodi ga do ulaza u vrtić, tu će ga preuzeti medicinska sestra, predaće ga vaspitačici, vode ga u kupatilo da opere ruke, potom ide u vaspitnu grupu. Jedan roditelj smije da bude u poratnji djeteta“

1236 pregleda 2 komentar(a)
Od danas ponovo u vrtiću, Foto: Printscreen
Od danas ponovo u vrtiću, Foto: Printscreen

„Dobro je da se djeca vrate u vrtić, poslije ovolike pauze. Nadamo da će doći veliki broj djece. Sve vaspitne jedinice su otvorene u skladu sa pravilima Institua za javno zdravlje“, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje Arijana Nikolić Vučinić.

„Prije nego dijete dovede u vrtić, roditelj je u obavezi da djetetu izmjeri temperaturu. Dovodi ga do ulaza u vrtić, tu će ga preuzeti medicinska sestra, predaće ga vaspitačici, vode ga u kupatilo da opere ruke, potom ide u vaspitnu grupu. Jedan roditelj smije da bude u poratnji djeteta“, rekla je.

Nikolić Vučinić apeluje na roditelje da ukoliko dijete ima temperatutru ili neku respiratornu infekciju da ga ne dovode u vrtić. Bitno je i da roditelj koji dovodi dijete u vrtić nema temperaturu niti respiratornu infekciju.

Kada je riječ o cijeni vrtića, nema nikakvih promjena.

„Pošto su roditelji uplatili cio iznos za mart, a djeca išla pola mjeseca, biće sada u pretplati za pola mjeseca“, rekla je Nikolić Vučinić.

„Akcenat će biti na tome da djeca obnove sve što su do sada učili, ali kroz igru. Djeca će sa vaspitačima praviti igračke od prirodnih materjala. Kad bude lijepo vrijeme, djeca će većim dijelom dana biti napolju, što je i preporuka koju smo dobili“, istakla je.

Bonus video: