Danas predstavljanje novih ličnih dokumenata

“Cilj novih dokumenata je modernizacija državne uprave. Moći će automatizovano da se koriste na graničnim prelazima i na taj način će se smanjiti čekanja. Smanjiće se čekanje i na šalterima, interakcija između države i građana biće mnogo bolja.” rekla je gostujući u „Bojama jutra“ generalna direktorica Direktorata za građanska stanja i lične isprave Milanka Baković

5809 pregleda 1 komentar(a)
Milanka Baković, Foto: Printscreen
Milanka Baković, Foto: Printscreen
Ažurirano: 08.06.2020. 13:47h

Danas će biti predstavljena nova lična dokumenta.

“Cilj novih dokumenata je modernizacija državne uprave. Moći će automatizovano da se koriste na graničnim prelazima i na taj način će se smanjiti čekanja. Smanjiće se čekanje i na šalterima, interakcija između države i građana biće mnogo bolja.” rekla je gostujući u „Bojama jutra“ generalna direktorica Direktorata za građanska stanja i lične isprave Milanka Baković.

Procedura za dobijanje novih ličnih i karata i pasoša je ista. Cijena nove lične karte je ista, bez obzira na prednosti koje ima. Naknada za obrazac pasoša je 8 eura, a za izdavanje je 25 eura. Osobe starosti do 21 godine oslobođene su plaćanja taksi za pasoš u iznosu od 25 eura, samo plaćaju obrazac od 8 eura.

Pogledajte detaljnije u gostovanju.

Bonus video: