Barjaktarović Labović: Zdravo mršavljenje je tri do pet kg mjesečno, bijeli hljeb skinuti s menija

"Ako izostavimo šećer iz kafe to će sigurno negdje rezultirati u smanjenju tjelesne masti", kazala je dr Snežana Barjaktarović Labović, specijalista higijene i uži specijalista dijetoterapije

62711 pregleda 70 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Brzo i zdravo mršavljenje ne može biti povezano. To je proces. Mudrije je da više mislimo o zdravlju nego o izgledu, ali danas to nije slučaj. Bombardovani smo raznim preparatima i dijetama i ljudi brzo pribjegnu tome, rekla je gostujući u "Bojama jutra" dr Snežana Barjaktarović Labović, specijalista higijene i uži specijalista dijetoterapije.

"Bilo ko od nas može da napravi redukcionu dijetu, pitanje je šta se dešava u organizmu. Uvijek se treba opredijeliti za zdrav način mršavljenja. Tri do pet kilograma mjesečno smršati, to je nešto što je zdravo mršavljenje. Cilj je da pacijent izgubi procenat masti, jer masno tkivo pravi problem", rekla je dr Barjaktarović Labović.

"Moramo da redukujemo jelovnike, ako želimo da smršamo. Ako izostavimo šećer iz kafe to će sigurno negdje rezultirati u smanjenju tjelesne masti. Hljeb treba da se konzumira u ishrani, ali bijeli treba skunuti sa menija", istakla je dr. Ona je kazala da je fizička aktivnost važna, te da je poželjno odrediti sebi bar 15 minuta hoda dnevno.

"Osnova u ishrani treba da budu ugljeni hidrati", savjetuje dr Barjaktarović Labović.

Bonus video: